Carnea de vinat se poate consuma fara nici o restrictie, cu exceptia normelor sanitare impuse in zona respectiva.

Carnea de vanat poseda o valoare nutritionala exceptionala! Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Pierre-Henri Ducluzeau – expert nutritionist al Facultatii de Medicina din Angers, la cererea Federatiei Nationale de Vanatoare (Franta).

Carnea de vanat este superioara celei de peste prin continutul mai mare de fosfor, si celei de vita, porc sau miel prin continutul mai mare de potasiu. Are un continut mai mare in fier decat spanacul. Pentru ca vanatul se misca foarte mult liber in natura, carnea lui este foarte putin grasa, iar grasimea pe care o contine este de foarte buna calitate.

Carnea de potarniche este mai bogata in potasiu, in fosfor si in fier si de trei ori mai putin grasa decat carnea de pui avand in acelasi timp un continut mai scazut de sodiu. 100 gr de carne de potarniche, de fazan sau de iepure acopera 1/3 din necesarul zilnic de proteine.

Cu numai 4,3% lipide carnea de mistret este bogata in fosfor necesar unui sistem osos si dentar solid, in potasiu necesar limitarii tulburarilor cardiace si relaxarii musculare. Carnea de caprioara si cerb este de 25 de ori mai putin grasa decat carnea de vita si contine 20% acid oleic – component al familiei monoacizilor grasi nesaturati – cu rol de diminuare a cantitatii de colesterol din sange.